یکشنبه, ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
۱۰:۱۸
۵۸
طبقه بندی:
صنفی
به گزارش روزنامه فناوران، براساس وعده رییس سازمان نصر کشور، گویا قرار است وجهه بینالمللی الکامپ امسال به آن بازگرداننده شود و شاهد برگزاری نمایشگاهی بسیار متفاوتتر از سالهای قبل باشیم. به همین دلیل از چند ماه پیش کمیته بینالملل سازمان نظام صنفی رایانهای مذاکراتی را با شرکتهای خارجی برای حضور در این دوره از نمایشگاه آغاز کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.
اما بنا بر اظهارات رییس این کمیته مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده است، چراکه زمان بسیار کمی تا برگزاری نمایشگاه باقی مانده و علی رغم اینکه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران قول برگزاری این دوره از نمایشگاه را به سازمان نظام صنفی رایانهای داده است، ولی به صورت رسمی و بر روی کاغذ اعلام نکرده تا کمیته بینالملل نصر کشور جسارت نشستن پای میز مذاکره با شرکتهای خارجی را به صورت جدی داشته باشد.
سازمان در انتظار مجوز رسمی
باقر بحری رییس کمیته بینالملل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در توضیح اینکه امسال چند پاویون خارجی در نمایشگاه الکامپ حضور خواهد داشت؟ به فناوران گفت: شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی همکاری بسیار خوبی با دبیرخانه اجرایی الکامپ دارد و تاکید کرده است که مجوز برگزاری نمایشگاه الکامپ 22 را به سازمان میدهد. اما این به تنهایی کافی نیست و نمیتوانیم بدون داشتن مجوز، پای میز مذاکره با شرکتهای خارجی بنشینیم.
وی با تاکید بر اینکه در دست نداشتن نامه رسمی شرکت سهامی نمایشگاهها جسارت ما را کم کرده است، افزود: کمیته به طور مرتب پیگیر حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه است و آنها از ما پلن و برنامه میخواهند که نمیتوانیم تا اعلام رسمی این مهم را انجام دهیم.
آماده کردن مقدمات برگزاری الکامپ 22
با توجه به اینکه سازمان نظام صنفی رایانهای در مدت زمان برپایی الکامپ 21 به کرات اعلام کرد که الکامپ آتی از همه نظر بهتر برگزار خواهد شد، قطعا توقعات فعالان صنف نیز در این رابطه افزایش خواهد یافت و خواستار نمایشگاهی به مراتب باشکوهتر از سال قبل هستند.
بحری در خصوص برنامه سازمان برای افزایش سطح کیفی و کمی الکامپ 22 گفت: دبیرخانه الکامپ بسیار پویاست و همکاری لازم را با مجری نمایشگاه دارد و به محض دریافت مجوز، کارمان را به صورت جدیتری آغاز خواهیم کرد که امیدوارم زیاد دیر نشود.
وی در پاسخ به اینکه امسال چه برنامهای برای ترغیب شرکتهای بزرگ IT برای حضور در نمایشگاه دارید؟ گفت: قطعا اگر سطح کیفیت و کمیت نمایشگاه افزایش یابد و جنبه بینالمللی آن بازگرداننده شود، شرکتهای بزرگ صنف برای حضور در این رویداد تجاری ترغیب خواهند شد. وی افزود: ضمن اینکه بسیاری از آنها به دلیل شرایط بد اقتصادی و کود حاکم بر بازار در نمایشگاه حاضر نمیشوند که طبیعی است با رفع تحریمها در ماههای آتی شرایط بهتر میشود.
بحری اضافه کرد: باید بگویم با رکودی که در بازار IT کشور حاکم شده است، فعالان صنف برای هزینه روزمره خود با مشکل مواجهاند چه برسد به حضور در نمایشگاه. در عین حال مفاهیم نمایشگاه نسبت به قبل تغییر کرده و اینطور نیست که شرکتها فقط بخواهند آنجا بازاریابی کنند.
لزوم تغییر نگاه صنف به الکامپ
بسیاری از صاحبنظران صنف معتقدند؛ با اجرایی شدن برجام و آسان شدن فعالیتهای بینالمللی برای هرچه بهتر برگزار شدن الکامپ، لازم است نگاه صنف به این نمایشگاه از یک نمایشگاه منطقهای به یک نمایشگاه بینالمللی تغییر کند.
در همین راستا، جوانمردی عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، گفت: قطعا پس از گذشت بیست و یک سال از برگزاری نمایشگاه الکامپ، امسال در شرایطی به استقبال الکامپ 22 می رویم که با وجود تحولات پسابرجام، اعضای صنف باید چشمانداز حضور خود در این نمایشگاه به یک نمایشگاه بینالمللی با چشمانداز تقویت مشارکت و جذب سرمایهگذاریهای بلندمدت خارجی معطوف کنند.
ضرورت شناسایی مطالبات الکامپی صنف
جوانمردی همچنین بر لزوم طرح و شفاف کردن انتظارات فعالان حوزه ICT از نمایشگاه الکامپ در سالجاری تاکید کرد.
وی در خصوص لزوم طرح مطالبات مشخص صنف از برگزاری نمایشگاه الکامپ 2016 گفت: به دلیل حضور بخشهای مختلف از شاخههای تجاری ICT در این نمایشگاه ملی، به نظر میرسد طرح انتظارات و توقعات مشخص ازسوی آحاد صنف در برگزاری این نمایشگاه، امری کاملا ضروری است.
جوانمردی با تاکید بر اینکه برگزاری یک الکامپ متعالی، نیازمند حضور و پرسشگری یک صنف مطالبهگر است، ادامه داد: صنف تنها نهادی است که باید بتواند نگرش دستگاههای حاکمیتی را نسبت به مقولهICT ارتقا بخشد و از همین رو حضور فعال و مطالبهگر اعضای سازمان در نحوه برگزاری این نمایشگاه ملی و تعیین انتظارات، اهمیت مضاعفی دارد.
دغدغه حضور شرکتهای حوزه بانکداری الکترونیکی در الکامپ
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در مورد دغدغه حضور شرکتهای حوزه بانک و بانکداری الکترونیکی در نمایشگاه الکامپ طی سالهای اخیر گفت: اگر قرار باشد شرکتهای فعال در بخش فناوری اطلاعات بانکها، علاوه بر نمایشگاههای تخصصی حوزه خود، در نمایشگاه الکامپ به عنوان پایدارترین عرصه برای نمایش توانمندیهای صنعت فاوا حضور یابند، ضرورت دارد سطح مشارکتکنندگان و مخاطبان داخلی و خارجی این نمایشگاه در سال جدید تقویت شود.
جوانمردی همچنین ضمن اظهار امیدواری از برگزاری الکامپ بیست و دوم در شان تمام آحاد صنف گفت: سازمان در دوره گذشته موفق شد، این نمایشگاه ملی را در جایگاهی شایسته و با مشارکت و حضور فعالان صنف برگزار کند؛ امسال نیز امیدواریم این نمایشگاه، بستر جامعی برای عرضه توانمندی صنعت ICT باشد.
ارایه راهکار هدفمند برای تغییر روند الکامپ
به گفته جوانمردی، اگر انتظارات صنف از الکامپ در ابعاد داخلی و خارجی مشخص شود، مجری الکامپ میتواند راهکارها و خدمات هدفمندتری را در برگزاری این نمایش به کار بگیرد؛ در غیر این صورت و بدون نگاه بینالمللی، الکامپ تبدیل به یک گردهمایی داخلی برای اعضای صنف خواهد شد که مطمئنا در آینده بدون این چشم انداز حرف تازهای برای بازیگران بزرگ حوزه ICT نخواهد داشت.
شفافسازی بحث ارزی – ریالی
در تمام این سالهایی که از عمر الکامپ میگذرد، بحث ارزی – ریالی غرفهها همواره از سوی اهالی صنف مطرح بوده و از آن به عنوان یکی از مهمترین معضلات الکامپ نام برده میشود. اما محاسبه ارزی غرفهها مصوبه شرکت سهامی نمایشگاههاست و فقط صنف IT را در برنمیگیرد. بحری نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در این مورد با بیان اینکه نمیتوانیم تغییری در مصوبه شرکت سهامی نمایشگاهها ایجاد کنیم، گفت: فعالان صنف فناوری اطلاعات نیز مانند بسیاری از صنوف دیگر باید با این موضوع کنار بیایند و تنها کاری که سازمان میتواند انجام دهد شفافسازی در این راستاست.
تغییر نکردن مکان نمایشگاه
با افتتاح نمایشگاه شهر آفتاب، بین فعالان صنف زمزمههایی از تغییر محل برگزاری نمایشگاه الکامپ به شهر آفتاب شنیده میشود که بحری آن را غیر ممکن دانست. او در این خصوص گفت: برند نمایشگاه الکامپ برای شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی است و بعید میدانم نمایشگاه در جای دیگری برگزار شود مگر با موافقت خود شرکت سهامی نمایشگاهها باشد.